Kenia

Imani Rehabilitation Agency

Imani Rehabilitation Agency wordt begeleid door stichting Imani een stichting die opkomt voor de belangen en rechten van het kind in Kenia.

FEMI ondersteunt Imani sinds 2010. Zij hebben 7 centra 5 in Nairobi, 1 in Ngong en 1 in Malindi aan de Keniaanse kust; ieder centrum heeft zijn eigen specialiteit. Zij bieden opvang voor circa 250-300 op straat achtergelaten baby’s, wezen zonder verzorgers, kinderen wiens ouders in de gevangenis zitten of op straat leven, zoek geraakte kinderen, jong in huwelijk gedwongen meisjes en seksueel en geestelijk misbruikte kinderen. Ieder jaar komen er ongeveer 50 kinderen bij en wordt eenzelfde aantal gerehabiliteerd via adopties, pleegzorg en/of familie of gezinshereniging. De centra voorzien in tijdelijke opvang en verlenen ouderlijke verzorging, bieden medische zorg, verstrekken onderwijs en geven bovenal veel liefde totdat de kinderen zijn geïntegreerd in de maatschappij via adoptie, pleegzorg en re-integratie.

Victoria Friendly Montessori

Victoria Friendly Montessori (VFM) is in 2014 opgezet door twee gemotiveerde jonge bewoners en inmiddels uitgegroeid tot een lokale organisatie gevestigd op het zeer arme Rusinga Island gelegen aan het Lake Victoria. Met integrale projecten geïnitieerd vanuit de community, helpen zij de lokale gemeenschap zich te ontwikkelen met als uiteindelijk doel de cirkel van armoede te doorbreken.

Het project dat mede door FEMI wordt ondersteund heeft een integrale aanpak waarbij de interventies gericht zijn op aandachtsgebieden zoals economische ontwikkeling, onderwijs, gezondheidszorg, toegang tot sociale voorzieningen, verbeterde voedselsituatie en WASH.

Zero-kap projecten in Kenia

Victoria Friendly Montessori Empowerment Program

Project om de economische zelfredzaamheid van (vooral vrouwen) groepen te vergroten. De lening wordt gebruikt om als microkredieten te worden uitgezet.

Hazina

Deze lening heeft tot doel het verstrekken van financiële dienstverleningsproducten aan mensen met een laag inkomen voor de financiering van de kleine betonnen huisjes van Kwangu Kwako.

Seed Trust

SEED is een acroniem voor Sustainable Education and Enterprise Development. SEED werd in 2008 opgericht als een trustorganisatie en heeft als doel de onderwijsbehoeften van kansarme kinderen te ondersteunen en diensten voor bedrijfsontwikkeling en kredietverlening te verlenen aan micro- en kleinschalige ondernemingen.